Z Vistą to było tak, że niewiele osób nawet mogło się na nią przestawić, gdyż jej wymagania były dość wygórowane w porównaniu do XP i niektórzy wolą zostać na sprawdzonym systemie(XP), aniżeli wydawać kasę na nowy system i dodatkowo sprzęt do tego systemu. To jest oczywiście moje zdanie
w tej chwili kupujac nowy sprzet i zakladajac, ze chcesz miec system legalny, a nie moze to byc linux, to od visty sie nie wywiniesz.
vista ujrzala swiatlo dzienne o sporo za wczesnie, a juz byla wszedzie jako jedyna-i-sluszna...
To prawda, że dają Vistę, ale po pierwsze chyba tylko do składaków, bo gdy kupujesz na części to niekoniecznie dostajesz OS. Poza tym XP w ogóle nie będzie można kupić bo zostaje wycofywany z tego co wiem, to się jeszcze odwleka, ale w końcu go wycofają z rynku na rzecz Visty oczywiście.
Tam miałem na myśli to, że gdy przechodziłem z Milenium/2000 na XP Pro, to kasa poszła tylko na system, bo kompa nie musiałem zmieniać, gdyż wystarczał do obsłużenia XP-ka. Teraz jednak przechodząc na Viste musiałbym chyba kupić nową Budę, bo moje podzespoły nie dadzą rady Viście
Będąc na profilu informatycznym w końcu jednak będę musiał bliżej przyjrzeć się Viście, może po wakacjach, ale nie koniecznie...