Laptop markowy czy kadłubek?

Rozmowy o komputerach mobilnych. Masz problem z wyborem laptopa? Jest to dział dla Ciebie.

Markowy vs Kadłubek (jeśli markowy to która marka)

Kadłubek
1
6%
Toshiba
7
46%
Lenovo
5
33%
HP
2
13%
Fujitsu-Siemens
0
Brak głosów
Acer
0
Brak głosów
Asus
0
Brak głosów

Liczba głosów : 15

Laptop markowy czy kadłubek?

Postprzez Spectator Pn mar 17, 2008 3:27 pm

No więc ciekaw jestem waszej opinii na temat czy wolicie laptop markowy czy kadłubek, a jeśli markowy to jakiej firmy? Maksymalnie możecie wybrać 2 opcje do głosowania.
Spectator
Użytkownik

Re: Laptop markowy czy kadłubek?

Postprzez Loocis Pn mar 17, 2008 4:51 pm

Ja nie jestem zwolennikiem kadłubków. Ufam tylko i wyłącznie markowym laptopom. Chociaż nie ufam np. takiej marce jak Acer. Jestem do niej dość mocno uprzedzony. Jednak Lenovo i HP wg mnie produkują bardzo solidne laptopy.
Loocis
Użytkownik

Postprzez qiq Pn mar 17, 2008 11:06 pm

Ja także jestem zdecydowanie za markowymi laptopami. Co do Acera to przeczucia Loocisa są jak najbardziej odpowiednie. Mój współlokator ma akurat Acera i jego wykończenie jest naprawdę fatalne. Zauważyłem że obudowa bardzo szybko zaczyna pękać i się rozłazić.

Co do ankiety to chyba brakuje tu jednego z wiodących producentów, znanego przede wszystkim z serii Vaio, czyli firmy Sony 8-)
notebooki - wszystko o komputerach przenośnych
qiq
Moderator

Postprzez Debix Åšr mar 19, 2008 10:57 am

Oj chyba mamy tutaj fanboya Sony:P No też zauważyłem, że go nie ma w ankiecie, ale nie tylko Sony. Brakuje mi tutaj jeszcze Della.
Debix
Użytkownik

Postprzez qiq Åšr mar 19, 2008 7:31 pm

Żadnego fanboya. Po prostu uważam że Sony jest zbyt znaczącą marką na rynku notebooków, żeby można ją było pominąć.
qiq
Moderator

Postprzez Magpie Åšr mar 19, 2008 8:41 pm

NO cóż, sony polecać można, ale nie po tych cenach... To moje zdanie, a co do Vaio- to jest jedyna seria notebooków sony qiq :)
Of all the things I've lost I miss my mind the most.
Magpie
Użytkownik

Postprzez qiq Cz mar 20, 2008 10:58 am

NO cóż, sony polecać można, ale nie po tych cenach... To moje zdanie, a co do Vaio- to jest jedyna seria notebooków sony qiq

Ale czy ja gdzieś napisałem że to nie jest jedyna ich seria?
qiq
Moderator

Postprzez Spectator Cz mar 20, 2008 12:14 pm

Tak jak myślałem, większość osób preferuje markowe notebooki. W sumie nic dziwnego, do znanych marek ma się większe zaufanie :)
Spectator
Użytkownik

Postprzez Magpie Cz mar 20, 2008 2:50 pm

qiq z twojej wypowiedzi można wywnioskować, że nie jest to jedyna seria :) przeczytaj swój post, przemyśl i przeproś :P
Of all the things I've lost I miss my mind the most.
Magpie
Użytkownik

Postprzez strit Cz mar 20, 2008 5:42 pm

Szczerze to jestem za kadłubkiem. Markowy sprzęt niby jest lepszy, ale tylko teoretycznie. Fakt że przy laptopach niemarkowych nie mamy takiej obsługi technicznej jak przy laptopach marki Toshiba, ale wpełni profesjonalny serwis nie zawsze jest potrzebny. Kolejna kwestia to osiągi laptopów. Większość markowych i niemarkowych laptopów mają podobne osiągi i jedyną różnicą dzięki której za markowe laptopy płacimy więcej jest po prostu sama marka. Ostatnią kwestią jest to do czego będziemy używać naszego sprzętu, bo jeśli głównie do pracy w programach typu office to niemarkowy laptop będzie w pełni wystarczający. Więc nie wiem czy jest sens płacić kilka razy więcej za samą nazwę, dzięki której nie mamy nic więcej niż ten sam laptop który można kupić dużo taniej.
strit
Początkujący użytkownik

Następna strona

Powrót do Notebooki

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości