Lenovo IdeaPad - opinie

Rozmowy o komputerach mobilnych. Masz problem z wyborem laptopa? Jest to dział dla Ciebie.

Lenovo IdeaPad - opinie

Postprzez Krisu Åšr wrz 17, 2008 10:36 am

Zachęcam do umieszczania opinii na temat laptopów z serii IdeaPad, która od niedawna jest dostępna na naszym polskim rynku.
Obrazek
Krisu
Administrator

Re: Lenovo IdeaPad - opinie

Postprzez Brateq Åšr wrz 17, 2008 11:28 am

Lapek naszpikowany sprzętem który w połowie sytuacji nie jest do niczego potrzebny a podnosi znacznie cene produktu.
Brateq
Użytkownik zaawansowany

Postprzez gt90 N paź 26, 2008 4:19 pm

W pełni zgadzam sie z przedmówcą. Tak naprawde wiekszosc z tych nowych rozwiazan nie wnosi nic szczegolnego. Wyglad notebooka przynajmniej dla mnie stoi na szarym koncu. No bo po co komu ladny lapek, skoro funkcjonalnosc lezy ? Poza tym to sa zbedne koszty.
Kamerka w notebookach to nic nowego, a system rozpoznawania twarzy mozna rozwiazac software'owo we wlasnym zakresie. Poza tym ta cala otoczka wokol multimediow w tych komputerach jest grubo przesadzona. Ja nie wiem, jak mozna wciskac ludziom kit, ze to idealny komputer do multimediow, skoro to komputer przenosny.
No i wisienka na torcie - przyciski dotykowe. Wtf ? Tego juz kompletnie nie rozumiem. Raz, ze niewygodne, dwa totalnie zbedne. W skrocie maja fajnie wygladac i tyle.

Krotko mowiac w zyciu bym nie kupil.
gt90
Użytkownik

Postprzez Brateq Śr paź 29, 2008 9:59 am

A ostatnio jeszcze czytałem newsa o laptopie idealnym do oglądania filmów. Ok, duży monitor, sporawa rozdziałka- gudi. Potrzebowałem tylko kilku sekund żeby zobaczyć że ktoś ładny kit wciska, ponieważ co to za kino, jak nie można podczepić od razu do laptopa 5.1? Taka sama sprawa jest z laptopami do grania- warto zawsze zwrócić uwagę jaka tam jest karta grafiki, bo często się spotyka modele, które do grania nadają się tylko z nazwy :P O dziwo mój typowo biznesowy lapek(Dell Vostro 1500) dużo lepiej nadaje się do tych dwóch rozwiązań(kino, gry) niż inne- typowe do tych zastosowań modele. No i nie boje się obudowa się zarysuje, jeżeli zjem NA nim obiad :P
Brateq
Użytkownik zaawansowany

Powrót do Notebooki

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości