Logitech X-530

Masz problem z wyborem głośników czy karty dźwiękowej? Zajrzyj tutaj.

Logitech X-530

Postprzez vel.Syntium N cze 08, 2008 4:01 pm

Ten zestaw 5.1 od logitech-a myślę, że będzie odpowiedni do słuchana muzyki, proszę was o opinie na temat tych głośników, może ktoś właśnie ma je na forum i sypnie kilkoma przydatnymi informacjami? :D na początku zastanawiałem się nad X-540, ale ich przeznaczenie jest kierowane w stronę gier, więc może 530?
Potrzebny mi jest na nich dobry bass, co prawda słucham głównie HH, RAP, ROCK, ale czasem lubię zapodać techno, czy nawet bardzo często Qlimax, no i nie chciałbym się rozczarować nowymi głośnikami...
Obecnie mam 2.0 tracer, więc wiem że różnica będzie, ale tych logitechów nie chciałbym zmieniać zbyt szybko.
To dobry wybór w tej cenie?
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Re: Logitech X-530

Postprzez vel.Syntium Pn cze 09, 2008 1:05 pm

Sory, że pierwszy piszę pod własnym tematem, ale muszę coś dodać.
Więc mam do wydania 200zł na głośniki. Myślę, że lepiej jednak będzie zdacydować się na zestaw 2.1 i dopiero wtedy będę zadowolony z dobrych głośniczków.
Jakie jest wasze zdanie? Myślę nad czymś w drewnie.
Może macie jakieś propozycje??
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Postprzez Delajt Pn cze 09, 2008 2:07 pm

według mnie głosniki 5.1 to veery duza rżnica od 2.1 za około 180zł masz creative T6100 Inspire o ile dobrze cyferke pamietma .. a one sa nie dosc że łądnie i starannie wykonane to do filmów i muzyki uważam są idealne ;] powiedz oc o nich sądzisz MC
Reset ?
Delajt
Użytkownik zaawansowany

Postprzez vel.Syntium Pn cze 09, 2008 8:15 pm

No tak, nie pomyliłeś się w nazwie- Creative T6100, proponowałem je nawet do nowego kompa u kumpla, no i głupio by było mieć te same, ale nawet nie o to chodzi, brak mi w nich pilota. Hm... teraz wiem, że wcześniejsze Logitechy też nie są za dobre, a nawet gorsze od Creative. Ale zaraz... te creativy mają przecież subwoofer z drewna, więc nie tak źle.
Ostatecznie idzie się zdecydować na te T6100, w końcu kolega nie ma z nimi żadnego problemu.
Chyba naprawdÄ™ nie ma nic ciekawszego w tej cenie.
vel.Syntium
Moderator

Postprzez Delajt Wt cze 10, 2008 6:12 am

brak pilota przeszkadza troche owszedm. szczegolnie pokrętło na subwooferze. nistety mam troche kijowe biurko i tuba musi stac obok niego za kazdym razem musze wstawac i ledwo siegac ręką aby ciś pokręcic.
mówiłes ze słuchasz rocka rapu i HH sam też słucham i to głównie tego wierz mi taka muzyka poprostu płynie z tych głośników :D
Reset ?
Delajt
Użytkownik zaawansowany

Postprzez vel.Syntium Wt cze 10, 2008 3:10 pm

No też mam takie dość niekompatybilne biurko :D , ale jakoś to ścierpię.
vel.Syntium
Moderator

Postprzez Delajt Wt cze 10, 2008 4:18 pm

najtrudniejsze sa poczatki pozniej sie przyzwyczaisz :D uwazaj jak połozysz subwoofer przy sciana przy dłuższym i głosniejszym słychaniu moze ci farba odpaść xDD :lol:
Reset ?
Delajt
Użytkownik zaawansowany

Postprzez vel.Syntium Åšr cze 11, 2008 12:26 pm

No trudno, najwyżej będę systematycznie sprzątał tynki.
Więc tak jak wcześniej T6100 biorę. Bo nie zanosi się na nic nowego na tym rynku...
vel.Syntium
Moderator

Postprzez Delajt Åšr cze 11, 2008 3:21 pm

są fajne głośniki 5.1 bez kabli tzn radiowe tyle że kosztuje ponad 700 zł ;] więc jeśli masz tyle to kupuj :D
Reset ?
Delajt
Użytkownik zaawansowany

Postprzez vel.Syntium Cz cze 12, 2008 8:37 am

zaraz... chyba gdzieś tu miałem jakieś 700zł.. a nie to stare kopiejki ;)
vel.Syntium
Moderator

Następna strona