MacBook Air

Rozmowy o komputerach mobilnych. Masz problem z wyborem laptopa? Jest to dział dla Ciebie.

MacBook Air

Postprzez gofer Cz lut 21, 2008 10:42 am

Jak wiadomo niedawno Apple wypuścił swoje cudo, jakie macie wrażenia/opinie? Czy ktoś miał nowego maca w ręku? Jeżeli chodzi o desing to mnie miażdży totalnie, chociaż jeszcze nie widziałem na żywo...
gofer
Początkujący użytkownik

Re: MacBook Air

Postprzez Spectator Cz lut 21, 2008 1:18 pm

Jeśli chodzi o jego wygląd też jestem pod wielkim wrażeniem. Drugi wielki plus to jego małe rozmiary, co bardzo ułatwia transport takiego urządzenia. Jednak za cenę za jaką jest oferowany, wolałbym kupić sobie jakiegoś notebooka z windowsem. Nie jestem przekonany jakoś co do wydajności tego MacBook Air.
Spectator
Użytkownik

Re: MacBook Air

Postprzez Magpie Pt lut 22, 2008 4:28 pm

Wydajność jest mocno przeciętna, ale nie ocenisz tego na macosie, on działa szybko na macach, no bo jakże by inaczej, to nie windows.
Air wygląda fajnie, ale brak dvd i jeden port usb jak dla mnie go dyskwalifikuje. Swoją drogą, niemal wszystkie modele z matrycą 13,3 są mocno mobilne, za tą cenę kupisz wypasioną toshibę, może nieco grubszą, ale już ze wszystkim co powinna mieć no i design też jest całkiem spoko. Co do Air jeszcze jedna uwaga: ponoć można korzystać z odtwarzacza dvd zamontowanego w innym komputerze via wifi- jednak jak się okazało w praktyce, średnio to działa, często wogóle, myślę, że się za bardzo pośpieszyli. :roll:

no i dysk twardy, nie za szybki-taki sam jak w Ipodzie. Air nadaje się na 2, 3 koputer w domu, jako coś co można zabrać ze sobą wszędzie jednak o ograniczonej funkcjonalności, więc.... Chyba wolałbym do tych celów taniego EEE pc, lub jakiś umpc, np. Vaio TZ :) (swoj drogą, też śliczny jak dzieło sztuki, jeszcze mniejszy od aira i z lepszymi parametrami)
Of all the things I've lost I miss my mind the most.
Magpie
Użytkownik

Powrót do Notebooki

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości