Najtańsze, w miarę dobre głośniki 2.1

Masz problem z wyborem głośników czy karty dźwiękowej? Zajrzyj tutaj.

Najtańsze, w miarę dobre głośniki 2.1

Postprzez Loocis Åšr lut 13, 2008 10:24 am

Głośniki w moim laptopie doprowadzają mnie czasem do szału. Dlatego chcę zakupić sobie jakieś tanie głośniki 2.1, które będą grały lepiej niż te laptopowe :/
Co możecie polecić?
Loocis
Użytkownik

Re: Najtańsze, w miarę dobre głośniki 2.1

Postprzez Magpie Åšr lut 13, 2008 10:18 pm

Wszystko będzie grać lepiej niż głośniki z laptopa- chciałbym powiedzieć, lecz nie mogę. No i dlaczego 2.1? Ja mam Creative T20- cena dobra a dźwięk super, jednak jest to 2.0. A może poszukaj głośników przenośnych? Np. Lenovo soundstick, lub JBL on Tour- Dźwięk JBL powalił mnie na kolana.
Of all the things I've lost I miss my mind the most.
Magpie
Użytkownik

Postprzez Loocis Pn lut 18, 2008 12:33 pm

Nie potrzebuję przenośnych głośników, bo będę je i tak wykorzystywał tylko w domu, także zależy mi na tanim zestawie. Kupiłem najtańszy zestaw 2.1 firmy Creative... gra o wiele lepiej niż głośniki laptopowe, także jestem zadowolony:)
Loocis
Użytkownik

Postprzez AdiS Åšr mar 19, 2008 6:29 pm

I bardzo dobrze wybrałeś "Creative" wg mnie jest najlepsza firmą głośników od 2.1 do 7.1
AdiS
Początkujący użytkownik

Postprzez Krisu Cz mar 20, 2008 10:50 am

I bardzo dobrze wybrałeś "Creative" wg mnie jest najlepsza firmą głośników od 2.1 do 7.1

no ja się nie mogę z tym zgodzić, owszem Creative produkuje same dobre głośniki. Jak każda firma z tego segmentu ma gorsze i lepsze produkty.
Obrazek
Krisu
Administrator

Postprzez Spectator Cz mar 20, 2008 11:56 am

dokładnie, sam miałem kiedyś zestaw 2.1 firmy Creative, i co mi się w nim nie podobało? Ano to, że potencjometr nie sprawował się tak jak powinien. Gdzieś czytałem, że wystarczyło użyć WD-40 na potencjometrze i niby miało być ok. Ale gdy kupuję już głośniki to chciałbym aby działały tak jak powinny.
Spectator
Użytkownik

Postprzez Magpie Pt mar 21, 2008 2:23 pm

No, a jak odpada zderzak w aucie to sie używa taśmy klejącej... Creative jest - nie oszukujmy się- średnią firmą. Polecam w takim razie http://www.skapiec.pl/site/cat/50/comp/80124 wyglądają dziwnie, są małe... A dźwięk niesamowity
Of all the things I've lost I miss my mind the most.
Magpie
Użytkownik

Postprzez MadSheep Pt kwi 04, 2008 12:36 pm

Hmm no z opinią, że Creative jest średnią firmą nie mogę się zgodzić. Być może moje głośniki to jakiś szczególny przypadek ale dokupiłem ostatnio do swojego laptopa zestaw Crative Trigue i jestem bardzo zadowolony.
Lepiej być uważanym za głupca ze względu na milczenie, niż odzywając się udowodnić tą tezę.
MadSheep
Początkujący użytkownik

Postprzez Telkontar So kwi 05, 2008 10:36 am

Osobiście używam 5+1 Creative i do tego Audigy i jestem bardziej niż zadowolony. I jakość dźwięku i moc co najmniej w porządku. Mogę sie doczepić do potencjometra, również czasami ma małe problemy, ale są super. Drugą dobrą firmą jest Logitech. Można rozważać kupno głośników i z tej firmy. Kolega ma i sprawiają mu sie co najmniej bardzo dobrze. Jest zadowolony.
Telkontar
Początkujący użytkownik

Postprzez Brateq Wt sie 19, 2008 10:23 am

Jak ktoś wczesniej napisał- Creative JEST średnią firmą. To że ktoś ma zestaw x.1 i sobie go chwali, to nie oznacza że firma jest dobra. Ludziska- posłuchajcie troche innych zestawów!!!
No i jakie by głośniki nie były- dobre ustawienie to podstawa- to do ludzi którzy ustawiają swoje 'wypasione' 5.1 na biurku a środkowy na klawie :lol:

Chcesz coś taniego a dobrego? Popytaj znajomych którzy przypadkiem wymieniają 2.1 na 5.1 czy by nie odsprzedali Ci głośników. Możliwe ze za grosze będziesz miał niezły zestawik :)
Brateq
Użytkownik zaawansowany

Powrót do Karty dźwiękowe i głośniki

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości