Bardzo eleganckie opakowanie modemu- pogrubione opakowanie na płyty DVD. W środku wszystko ładnie ochronione.
Pierwsze zdziwko- brak płytki. Zero, nul, nul. Po wybraniu jednego z dwóch przewodów USB(krótki i długi) można podłączyć urządzonko. Okazuje się że sterowniki są w pamięci flash modemu. Kilka kliknięć i już oprogramowanie leży na twardym dysku. Bez wpisywania jakich kolwiek danych klikam na przycisk połącz, odczekuje kilkanaście sekund i... już mam neta!
Wielki plus dla ludzi tworzących modem oraz PLAY'a którzy uprościli wszystko do niezbędnego minimum.
Samo oprogramowanie totalnie nie zamula reszty systemu. W pamięci RAM zajmuje około 10-20 mega. Posiada oczywiście wskaźnik ile pobraliśmy za danej sesji, w tym miesiącu oraz w tym roku- podstawa kiedy ma się limity
Mieszkam w Świętochłowicach- wg mapki akurat na skraju zasięgu- i tu kolejne zdziwko- mam pełny zasięg + transfer

Ping rozsÄ…dny- do grania siÄ™ nie nadaje, ale do pracy jak najbardziej.
Szkoda że w sklepie PLAY'a nie ma możliwości kupna modemu pod expressa- posiadacze laptopów oszczędzili by sporo gotówki na wymianę.
W podsumowaniu mogę napisać że jestem bardzo mile zaskoczony jakością sygnału oraz łatwością instalacji wszystkiego. Prawie idealny internet dla ludzi którym te 10GB miesięcznie wystarczy. Jeżeli będę potrzebował większej mobilności to już wiem u kogo wezmę
PS. Nie, rodzina nie pracuje u nich