Nieuczciwość TP

Masz jakiś problem z siecią? Zapytaj a ktoś na pewno spróbuje Ci pomóc.

Nieuczciwość TP

Postprzez vel.Syntium Pt sie 22, 2008 1:03 pm

Linie telefoniczną mam jakieś hm.. powiedzmy 10lat. Kiedyś postanowiłem, że założę sobie na niej internet, więc poszedłem do "salonu" TP i mówię jak jest. Miła pani poklikała w swoim komputerku i powiedziała, że pod moim numerem telefonu założenie neta jest niemożliwe :evil: pytam więc czemu? Ona przypuszcza, że mam niewłaściwą linię i na niej nie mogę mieć Internetu. Potem z luźnej rozmowy wynikło, że TP prawdopodobnie okradło mnie z takiej możliwości i zapewne w mojej miejscowości nie tylko mnie, jak zwykle, żeby zaoszczędzić :twisted: No więc zapytałem jeszcze co mogę z tym zrobić? Wyszło na to, że nic, mogę jedynie pisać daremne listy do TP, żeby to naprawili zmieniając tym samym w połowie wsi linie telefoniczne. No i napisałem, wysłałem. Odpowiedź od nich ogólnie prezentowała treść wymijającą, no ale niby zgłoszenie zostało zawarte do realizacji.
Znając ten kochany kraj zostanie to naprawione z 3/4 lata, albo w ogóle.
Pytanie czy opłaca się wysyłanie kolejnych listów, czy to ma sens? Mogę zrobić coś jeszcze?
Teraz mam neta od Orange bezprzewodowy, ale pisałem już w temacie obok jak to z tym netem jest :|
Co radzicie zrobić?
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Re: Nieuczciwość TP

Postprzez Krisu Åšr sie 27, 2008 10:33 am

Heh, z doświadczenia wiem, że listy do TP nie mają sensu. Oni i tak będą robić to na co oni mają ochotę a nie klient niestety.

A może w twojej okolicy ma zasięg jakiś lokalny operator udostępniający internet drogą radiową? Jeśli nie to pozostaje jeszcze internet satelitarny, no ale to trochę bardziej kosztowne :/
Obrazek
Krisu
Administrator

Re: Nieuczciwość TP

Postprzez netbe Pn wrz 05, 2011 9:41 am

tpsa zawsze mota, monopol uderzył do głowy
netbe
Początkujący użytkownik

Powrót do Problemy z konfiguracją sieci i dostępem do internetu

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości