pobieranie z Rapidshare

Dyskusje o wszystkim, oprócz tematyki forum.

pobieranie z Rapidshare

Postprzez szymek9876 N sty 11, 2009 6:37 pm

witam > mam problem dotyczący pobierania plików z rapida. Jak chcę pobrać plik i klikam w free user to pisze mi komunikat:
Your IP address **.***.***.** is already downloading a file. Please wait until the download is completed.
co w przybliżeniu znaczy że właśnie pobieram jakiś plik, a przecież nie pobieram!
o co tu chodzi?? proszÄ™ o odpowiedzi
szymek9876
Początkujący użytkownik

Re: pobieranie z Rapidshare

Postprzez vel.Syntium N sty 11, 2009 8:39 pm

To dość częsty problem na RS. A gotowego rozwiązania jeszcze nie spotkałem, przeważnie jest to kwestia czasu i powinno być już normalnie. Od kogo masz neta? Patrząc logicznie spróbuj zmienić swoje IP jeśli masz taką możliwość. Równie dobrze możesz napisać do rapidshare.com - może coś odpowiedzą ;)

W razie czego możesz spróbować jak tutaj:
http://peb.pl/1336595-post23.html
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Postprzez szymek9876 Pn sty 12, 2009 8:19 am

teraz ściągam przez TORa i jest ok. Ale ściągnąłem 3 pliki i wyskoczył mi za czwartym razem komunikat You have reached the download limit for free-users. Would you like more?
O co chodzi?? muszę poczekać czy coś??
szymek9876
Początkujący użytkownik

Postprzez vel.Syntium Pn sty 12, 2009 4:54 pm

spróbuj ściągać pliki za pomocą programu: " JDownloader " on jest ogólnie dostępny w sieci... i (lub oraz) możesz też żyć jakiegoś programu do maskowania IP, np. " Invisible Browsing v6.5 " ..

a z tego co Ci wyskakuje można wnioskować iż ktoś ciągle zasysa z rapida, (bo jeśli masz, to radiówki maja takie samo IP podsieci i rapid myśli że to ty ciągniesz). Rozwiązania są 3:
1. próba ściągania przez proxy
2. wykupienie u admina sieci publicznego adresu IP takiego tylko dla Ciebie
3. wykupienie konta premium na rapidshare, jest pełno ofert na popularnym serwisie aukcyjnym.
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Powrót do Off-topic

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości