Programowanie - jak zaczac??

Dyskusje o wszystkim, oprócz tematyki forum.

Re: Programowanie - jak zaczac??

Postprzez corteo Åšr wrz 17, 2008 6:59 pm

np przesiadac sie na cos normalnego z Pascala, gdzie skladnia doslownie wola o pomste do nieba.

Popieram w 101%, szkoda że mi ktoś tego kilka lat temu nie powiedział...
corteo
Użytkownik zaawansowany

Postprzez gt90 Åšr wrz 17, 2008 7:28 pm

Hehe, nas w 2 klasie LO uczyli Pascala. Doslownie szlag mnie trafial jak mialem pisac zamiast klamerek te beginy i endy i inne dziwactwa.

A co do tematu to dodam jeszcze, ze jezeli jednak zdecydujesz sie na C++ to polecam kupno jakiejs ksiazki np:
Thinking in C++
Symfonia C++

Symfonia jest na pewno bardziej przyjazna dla totalnie poczatkujacych, a Thinking in C++ od razu narzuca jakis poziom do tego na koncu kazdego rozdzialu jest zestaw zadan do zrobienia - zawsze mozna sie sprawdzic. W kazdym razie jezeli sie zdecydujesz wlasnie na nia to radze najpierw zaznajomic z jakims kusem na necie.
gt90
Użytkownik

Postprzez vel.Syntium Åšr wrz 17, 2008 7:41 pm

Mnie jeszcze rok temu uczyli Pascala :o niby jedna z lepszych szkół w Kielcach a takie coś na początek...
Teraz kiedy od 1 września zaczęliśmy się uczyć C++ okazuje się, że Pascal nic nie przypomina, więc poco to było? eh... :roll:
Nauczyciele mówią, że najlepiej zrozumieć podstawy w Pascalu, jakby nie można było ich poznać w cpp :evil:

PS. Widzę, że mamy programistę na forum ;)
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Postprzez Brateq Åšr wrz 17, 2008 10:08 pm

Rok temu u mnie to samo- pierwszy semestr pan Pascal był ;) Ja to tam mile wspominam- przyjemne na początek :]
Brateq
Użytkownik zaawansowany

Poprzednia strona

Powrót do Off-topic

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości