Przeglądarka internetowa od Google

Wszystkie pozostałe

Przeglądarka internetowa od Google

Postprzez corteo Wt wrz 02, 2008 12:06 pm

Wkrótce pojawi się 4 liczący się gracz na rynku przeglądarek internetowych (obok Firefoxa, Opery i IE) - Google! Jej nowy produkt Google Chrome może stać się hitem. Więcej informacji http://www.idg.pl/news/164879.html. Wszystkie produkty Google są rewelacyjne, więc czekam z niecierpliwością ;)
corteo
Użytkownik zaawansowany

Re: Przeglądarka internetowa od Google

Postprzez Brateq Wt wrz 02, 2008 1:44 pm

Na razie google inwestowało po cichu w FF, a tu nagle własna przeglądarka :S Poczekamy zobaczymy- programistów mają genialnych, więc może coś dobrego z tego wyjść :]
Brateq
Użytkownik zaawansowany

Postprzez corteo Wt wrz 02, 2008 2:58 pm

Z tym sponsoringiem firefoxa to nie tak po cichu, ostatnio przedłużyli umowę z mozillą dot. sponsorowania do 2011 roku ;) Tutaj http://webhosting.pl/Google.Chrome..gigant.z.Mountain.View.ma.wlasna.przegladarke nieco więcej szczegółów (łącznie z wyglądem) i jak plotki się sprawdzą to dzisiaj ma się pojawić pierwsza beta :D Nie wiem jak wy, ja przetestuje
corteo
Użytkownik zaawansowany

Postprzez Brateq Wt wrz 02, 2008 8:27 pm

Po kolei moje odczucia :)

Pierwszy minus- instalka waży 500 kilo- reszte ściąga z neta. Podczas kiedy akurat pracuje na wolnym łączu, lub po prostu jeszcze nie skonfigurowałem WiFi- to stawia mnie w sytuacji podbramkowej :S
Import wszystkiego z FF- good.
Włączyła się... minimum przeglądarki, maximum widoku samej stronki- duży plus.
Przeniesienie samych zakładek na samą górę jednak nie jest takie złe...
Łooo, ale zapierdziela :D Dziwnie mi się wydaje, albo jest szybsza od FF 3.0 ;)
Brak reklam? Czyżby wbudowany Adblock plus?
Hahahaha :lol: Nie ma żadnych reklam- oprócz oczywiście googlowskich xD

Jak na początku raczej byłem niechętnie nastawiony do nowej przeglądarki, tak teraz mam wielkiego smaczka :]
Testuje dalej :)
Brateq
Użytkownik zaawansowany

Postprzez corteo Wt wrz 02, 2008 9:57 pm

Dziwne bo reklamy to ja mam.. ale mniejsza o to, program faktycznie szybki - zarówno w uruchamianiu się jak i przeglądaniu stron, a do plusów dopisałbym jeszcze że pochłania mało RAMu ;) Ten minus z pobieraniem instalki z neta myślę, że zostanie naprawiony w którejś kolejnej wersji, na pewno tak nie zostawią do finalnej. Jednym słowem rewelacja tym bardziej że to dopiero beta 0.2.cośtam :D
corteo
Użytkownik zaawansowany

Postprzez Brateq Śr wrz 03, 2008 2:36 pm

Pewnie jak z gmailem- jeszcze dłuuugooo to bedzie beta.
Brakuje mi na razie porządnego słownika i jak mój kolega zauważył- po naciśnięciu środkowego przycisku, nie przewija mu strony. Jeszcze sporo drobnostek do zrobienia. No ale ja na razie na nim pracuje, z przyjemności i ciekawości :)
Brateq
Użytkownik zaawansowany

Powrót do Pozostałe