Nadeszły czasy kiedy już komórki tak nie zadziwiają jak kiedyś- dziś montowane w nich aparaty można porównać z tańszymi "cyfrówkami", których zdjęcia można bez wstydu wydrukować i pochwalić się znajomym.
Karty 2GB stają się normą w tych małych maszynkach, więc zwykły człowiek może sobie nawrzucać swoje ulubione piosenki i założyć słuchawki zawsze i wszędzie- ciesząc się wysoką jakością dźwięku.
Internet via GPRS? Przeżytek- WiFi i masa innych technologii łączących nas ze światem najszybciej jak się da i wszędzie gdzie tylko chcemy.
Każdy znajdzie dziś coś dla siebie- babcie które po prostu chcą zadzwonić, czy narwane czternastolatki, które chcą się pochwalić swoim nowym ajfonem.
Specjaliści od GSM mnie zjadą za to, ale czuje, że aktualnie jest taki mały... zastój :S
Nokia, a na dniach SE chcą wprowadzić na rynek GPS. Niektórzy chcą pójść krok do przodu i już montują nieudolnie projektory lub aparaty z optycznym zoomem do komórek. Ale tak naprawdę nie mają pomysłu, w którym kierunku teraz iść.
A co Wy myślicie na ten temat? W którym kierunku ma to wszystko podążyć- od czego twórcy powinni zacząć, myślą o nowych cackach?
Wg mnie Nokia za często zapomina o baterii- oczywiście znajdą się ludzie którzy uwielbiają mieć wszędzie wokół siebie ładowarki- ja za takie "udogodnienia" podziękuje. Już miałem półtoraroczną okazję zapoznania się z tą "przyjemnością" przy okazji użytkowania z wynalazku nazwanego n-gage. Baterie zdecydowanie za wolno się rozwijają, więc trzeba niestety liczyć na niską prądożerność samych maszynek. A nokia jako główny experymentator na rynku chyba nas już do tego przyzwyczaił.
Trzy cechy dla którego bym wymienił swoją K800i:
-brak wbudowanego GPS
-brak otwartego systemu
troszeczkę za słaby aparat
N95 posiada GPS, Symbiana, troszeczkę poprawia sytuacje z aparatem. No ale wracają czasy wieczornego podłączania komórki do gniazdka :S No i może troszeczkę za duży, chodź większość rozmiaru jest wykorzystana przez ekran, co można uznać za plus.
No i taka ogólna ankieta- wymieńcie telefony swoich marzeń, cena/jakość, oraz budżetowe :]
Moje
Jakość- N95
cena/jakość- K800i/K810i
cena- W200i
No i dodatkowa ankieta ;]