F1 Serial ATA/300 a chcÄ™ na ATA

Wszystko o dyskach twardych i napędach optycznych

F1 Serial ATA/300 a chcÄ™ na ATA

Postprzez vel.Syntium So cze 28, 2008 10:39 pm

Hey! Proszę o konsultacje, sprawa wygląda tak, posiadam mobo z kontrolerem ATA, bodajże 133, dalej... postanowiłem zainwestować trochę grosza w HDD, no i dalej... po ciężkich eliminacjach na podium stanął ten:
http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/ ... ,id,53766/
No jego nie będę oceniać, bo jeszcze nie mam, ale parametry mi odpowiadają.
Pytanie gdzie mogę znaleźć jakiś --> kontroler/przejściówkę/adapter(nie wiem jak to się nazywa) dzięki któremu będę mógł korzystać z tego dysku Serial ATA 300 na mojej płycie głównej, która jest wyposażona w ATA 133. Chodzi o coś wpinanego w złącze PCI z wyjściem na nowy kontroler SATA.
Mam nadzieję, że to wygląda zrozumiale i ktoś mi pomoże :D Przydały by mi się linki do owego urządzenia :D
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Re: F1 Serial ATA/300 a chcÄ™ na ATA

Postprzez vel.Syntium Pn lip 14, 2008 5:48 pm

Ale ostatnio ruch na forum :shock: :shock: ! Po prostu nie nadążam z czytaniem postów :cry:
Już sam sobie znalazłem to o co mi chodziło, czyli to:
https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=4224
w zasadzie całkiem przypadkowo 8-)
Weźcie coś piszcie, bo już ponad tydzień, czy dłużej nic a nic :|
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Postprzez Delajt Wt lip 15, 2008 10:41 am

MC chyba musimy sami do siebie zaczÄ…c pisac... ciekawe czy ktos jeszce w ogole zaglada na to forum ....
Reset ?
Delajt
Użytkownik zaawansowany

Postprzez vel.Syntium Wt lip 15, 2008 9:20 pm

Tak, ja piszę ty odpowiadasz, ty piszesz ja odpowiadam :D lepiej przejdźmy na GG, będzie to samo ;)
Kurcze, czemu tutaj nikt nie bazgrze? Zostaliśmy sami? :roll: szkoda, ja i tak jestem tutaj od niedawna, ale chyba już niedługo :|
może tu jeszcze wpadnę, tymczasem bye :cry:
vel.Syntium
Moderator

Powrót do Dyski twarde, napędy optyczne

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości