Telefony - recenzje

Drukarki, pendrivy, słuchawki, urządzenia wskazujące i inne akcesoria komputerowe

Telefony - recenzje

Postprzez gt90 N paź 12, 2008 5:46 pm

Pomyślałem, że fajnie byłoby stworzyć recenzje popularnych telefonów na potrzeby forum. Ktoś chętny :) ?

Samsung U700

No wiec kupilem go jakies 4 miesiace temu w salonie playa. Ogolnie telefon zrobil na mnie dobre wrazenie. Niezly design, sama obudowa dosc, plaska, duzy wyswietlacz. Oczywiscie na samym poczatku wylaczylem standardowe wibracje.
Na pewno wielkim plusem telefonu jest to, ze obsluguje standardowe karty micro sd (2gb - 16zl), a nie inne formaty jak nokie, czy se. Jednak po tych 4 miesiacach zdazylem zauwazyc juz troche wad telefonu. Przede wszystkim, telefon nie ma mozliwosci instalowania nowych aplikacji java... Takze jesli ktos chce sobie wgrac gre, czy jakas aplikacje to trzeba uzywac specjalnego oprogramowania, zmieniac tryby usb itd Po drugie dotykowe klawisze - generalnie mozna sie do nich przyzwyczaic, ale na poczatku to byla mordega. Po trzecie play na jednym z dotykowych klawiszy umiescil wejscie do internetu - sprytnie. Z problemem mozna sobie poradzic przepisujac konfiguracje bez strony domowej. Po czwarte telefon poki co nie wspolpracuje z linuxem, ale to raczej kwestia czasu. I po piate obudowa dosc szybko sie niszczy. Aha i ostatni minus - klawisze dotykowe zupełnie przestają działać, kiedy bateria jest już słaba.
Tak poza tym to jestem z teleofnu bardzo zadowolony. Dobry aparat, odtwarzacz mp3 itd
gt90
Użytkownik

Re: Telefony - recenzje

Postprzez vel.Syntium Pn paź 13, 2008 3:32 pm

Pomyślałem, że fajnie byłoby stworzyć recenzje popularnych telefonów na potrzeby forum. Ktoś chętny :) ?

Żeby to w ogóle miało jakiś sens, wasze "recenzje" powinny być uporządkowanie i dłuższe ;) podzielone na fragmenty, typu: wygląd, funkcjonalność, aparat, muzyka...

Mówiąc o U700 już, to ciekawe, że przy niskim stanie baterii nie działają klawisze dotykowe, bo Samsungi niski stan baterii sygnalizują pół dnia :P
Na pewno wielkim plusem telefonu jest to, ze obsluguje standardowe karty micro sd (2gb - 16zl), a nie inne formaty jak nokie, czy se.

Nokie i SE też obsługują ten typ kart pamięci ;)
Z doświadczenia wiem, że Samsung jak jeszcze U600, czy L760 nie mają najlepszego głośnika, są po prostu ciche, a dopiero w pełni możemy się zadowolić muzyką przy lepszej jakości słuchawkach. Jak to jest z takimi telefonami pewnie łatwo go pobrudzić a trudno doczyścić, no i jak tam sobie radzisz na dworze, bo taki wyświetlacz skutecznie utrudnia używanie telefonu na świetle słonecznym, gdyż mało widzimy na wyświetlaczu, ewentualnie swoje odbicie :D
Nic nie wspomniałeś jeszcze o baterii, to jak to jest w tym telefonie, bo z tego co wiem, to można przypisać raczej do wad, aniżeli do zalet. Delikatna obudowa również będzie się w tym fonie ścierać, takie tworzywo. Brak Radia, to też mniejsza a dla mnie większa wada. Warto też wspomnieć, że jak to w Samsungu nie można zmieniać motywów/tematów.

Jeśli rozmowy na temat GSM były by częstsze, proponowałbym na forum utworzyć taki dział.
Jeśli mnie nie ma na forum, możesz też napisać na GG, mój numer w profilu. Teraz mój status: Obrazek pozdrawiam vel.Syntium :P
vel.Syntium
Moderator

Powrót do Akcesoria

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości